21 Jan 2011

Singi-koorepirukas

¤ Kuuele kuni kaheksale inimesele ¤
Valmistusaeg: 20 minutit; 1 tund külmas; 30 minutit ahjus





Põhi:

¤ 150 g võid
¤ 3 dl jahu
¤ 0,5 tl soola
¤ 2 sl vett

Kate:

¤ 200g sinki
¤ 1 punane sibul
¤ 3 muna
¤ 3,5 dl kohvikoort
¤ 0,5 tl soola
¤ valget pipart
¤ 3 dl riivitud juustu



Valmistamine

Haki külm või, jahu ja sool segi. Lisa vesi ning sõtku kiiresti ühtlaseks tainaks, lase 1 tund külmas seista. Suru tainas 24-26 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhja ja äärtele. Torka tainapõhja kahvliga augud. Küpseta 225 kraadi juures 10 minutit(võib ka veidi kauem). Pruunista pannil õlis tükeldatud sink ja sibul ning laota eelküpsetatud põhjale. Klopi munad ja koor segi, maitsesta soola-pipraga. Sega hulka riivitud juust ning kalla pirukale. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit või kuni pirukas on pealt helepruun.

No comments:

Post a Comment