25 Oct 2010

Õuna-pisarakook

PÕHI
150 g võid
1 dl suhkrut
3 munakollast
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit



PEALE
500 g hapukaid õunu
kaneeli

MUNAVALGEKATE
4 munavalget
2 dl suhkrut


Valmistamine:

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased. Ühenda küpsetuspulber nisujahuga ja sega või-munavahu hulka. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud väiksele ahjuplaadile. Koori õunad, lõika õhukesteks viiludeks, lao tainale ja puista üle kaneeliga. Küpseta 175 kraadises ahjus 20 minutit. Samal ajal kui kook küpseb, vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Määri see õuntele ning küpseta veel 10-15 minutit. Munavalgekate peab muutuma kergelt kollakaks.

No comments:

Post a Comment