27 Dec 2012

Praekartul


8 suuremat kartulit
3 spl toiduõli
soola, pipart


Pestud ja kooritud kartul tuleks lõigata vastavalt oma maitsele(soovitan lõigata pisemateks kangideks). Pannil kuumutada toiduõli - pann peab olema tõeliselt tuline! Kui pann on saavutanud soovitud kuumuse, asetada sinna kartul, lasta veidi praadida ning aegajalt segada . Kui kartul on saavutanud kuldpruuni värvuse, võib katta panni kaanega ja lasta kartulil veel veidi pliidil seista, kuumuse võib nüüd maha keerata. Enne serveerimist maitsestada soola ja pipraga!


26 Dec 2012

Külmsupp e. okroshka


Valmistasin üle pika pika aja taas külmsuppi. Venelased kutsuvad seda millegi pärast okroshkaks. Selle supi retsepte on niivõrd palju ja nad kõik on nii nii erinevad, kuid mina valmistan seda siiski sedasi...




Mida ma vajan?

- 1 pikk kurk
- 150-200 g sinki
- 6 keedumuna
- 200-300 g rediseid
- rohelist sibulat aga võib kasutada ka mugulsibulat
- veidi tilli
- hapukoort või keefiri, vett
- maitse järgi soola

Kõrvale võib pakkuda keedetud kartuleid!


1. Kurk pesta, võib koorida aga võib ka koorimata jätta, tükeldada.
2. Sink tükeldada pisikesteks kuubikuteks.
3. Eelnevalt keedetud munad tükeldada pisemateks kuubikuteks.
4. Redised pesta, lõigata ära sabakesed ja riivida suurel riivil.
5. Roheline sibul tuleks läbi pesta ja samuti tükeldada. Kui kasutate mugulsibulat, siis tuleks see eelnevalt koorida, pesta ja tükeldada hästi peeneks.
6. Segada kokku tükeldatud kurk, sink, munad, riivitud redised, roheline -või mugulsibul ja eelnevalt hakitud till. Segada kõik hästi läbi. Lisada soola vastavalt oma maitsele. Segada uuesti kõik läbi.
7. Nüüd tuleks kindlaks teha, et kuidas te okroshkat süüa soovite - traditsiooniline okroshka on muidugi kalja baasil tehtud aga võib kasutada ka hapukoore-vee segu või siis keefiri. Valitud leem tuleks valada eelnevalt kokku segatud komponentidele peale ja uuesti kõik hästi läbi segada. Maitsestada veelkord soolaga(kui selleks on vajadust).