13 Nov 2011

Kamamaius


200 ml vahukoort
3 teelusikat suhkrut
3 teelusikat peeneteralist kamajahu
natukene magusat kakaopulbrit - Nesquik






Kuidas ma seda valmistasin?

- Vahusta vahukoor suhkruga.
- Kui vahukoor hakkab juba muutuma tugevamaks vahuks, lisa kamajahu.
- Sega veel veidi, kuni vahukoore-kamajahu mass on ühtlane.
- Jaga magustoidu kaussidesse ja raputa peale õrna kihina magus kakaopulber.

Äärmiselt lihtne, aga nauditav dessert :)

Küpsisetort "Isale"



Vaja läheb

3 pakki neljakandilisi küpsiseid
1 kohupiimatoru(vastavalt oma maitsele)
1 tass(pisem) kanget musta kohvi
100 g sarapuu pähkleid
veidi magusat kakaopulbrit(mina kasutasin Nesquik'i)

Kuidas ma torti valmistasin?

- Aseta kandikule küpsetuspaber.
- Lao sinna eelnevalt kohvis leotatud küpsised
- Määri peale kohupiimapasta/kohupiimatoru
- Lao jälle kohvis leotatud küpsised ja määri siis veelkord kohupiimapastaga ja nii veel 2 kihti.
- Kõige pealmiseks kihiks jäta kohupiimapasta kiht
- Raputa õhukese kihina peale magus kakaopulber ja kõige peale vastavalt oma maitsele/ideedele sarapuu pähklid

Ja valmis ta ongi :)
Meie oma tuli siis selline!
NB! Seda torti võib teha ükskõik mis ajal ja ükskõik millise täidisega!

Mahlane porgandikook











10 tk

4 muna
2,5 dl suhkrut
2 dl toiduõli
400 g porgandeid
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
3 tl kaneeli
100 g kreeka pähkleid
tuhksuhkrut

Kuidas valmistada?

- Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks.
- Lisa õli, peeneks riivitud porgandid ja omavahel segatud kuivained.
- Peenesta köögikombainis kreeka pähklid(mitte väga peeneks) ja lisa tainale.
- Vala tainas võitatud 24cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 50-55 minutit.
- Serveerides raputa peale tuhksuhkrut.

6 Nov 2011

Pikkpoiss majoneesi-juustukattega


Kuuele inimesele








Vaja läheb:


PIKKPOISS:

¤ 500g hakkliha(ükskõik millist, võib olla ka segahakkliha)
¤ 2 viilu saia + 0,5 dl vett
¤ 1 pisem toores kartul
¤ 1 pisem porgand
¤ 2 muna
¤ 2 tl soola(mina isiklikult lisan vaid 1 tl)
¤ 1 tl musta jahvatatud pipart(mina lisan vaid 0,5 tl pipart)
¤ 0,5 tl muskaatpähklit

PEALE:

¤ 0,5 dl majoneesi
¤ 0,5 dl riivitud juustu



Kuidas valmistada?

- Pane saiaviilud 5 minutiks vette paisuma
- Lisa hakklihale riivitud kartul, porgand, munad, pisut kuivamaks pigistatud sai ja maitseained, sõtku läbi.
- Vormi tainast piklik päts ning tõsta ahjuvormi.
- Kata pikkpoiss majoneesiga ja puista peale riivitud juust.
- Küpseta rooga ahjus, 200 kraadi juures 60-80 minutit.


Pikkpoisi juurde sobib nii keedu, kui ka ahjukartul + muidugi värske salat! :)
Nii lihtne see ongi. Head isu! :)